Какви ще са следващите отчаяни опити на хора, скъсали всяка връзка

...
Какви ще са следващите отчаяни опити на хора, скъсали всяка връзка
Коментари Харесай

Бъдете си за Русия, не ви разубеждавам, но вече е въпрос на елементарен анализ, да разберете коя е губещата страна

Какви ще са идващите обезверени опити на хора, скъсали всяка връзка с реалността да схванат, че Русия се проваля и излага в единственото нещо, с което към момента се гордееше - воденето на война

Ден 259 от началото на войната, която сякаш щеше да свърши за три дни. Русия разгласи, че се изтегля от Херсон. През февруари целокупните проруски анализатори и специалисти у нас твърдяха, че Киев ще падне за седмица-две. Не падна. Целият северен фронт на руснаците се изтегли.

После твърдяха, че изтеглянето е стратегическо и планувано, но ние сме прекомерно заблудени, с цел да го проумеем. Преместват си войските на изток и " веднага ще им създадат казан на украинците в Донбас ". " Ей в този момент ги почват ".

Не им направиха казан. После твърдяха, че до края на лятото ще вземат Харков и град Запоро́жие. " Е в този момент ги почват ".

Не ги взеха. После твърдяха, че никаква украинска контраатака не е допустима, това отново било агитация. Смееха се. Яко насмешки на " наивните проукраински очаквания ".

Украинската контраатака изтика руснаците от цяла област Харков в извънредно бърза и сполучлива контраатака.

После обясняваха, че то това е чист шанс, руснаците очаквали удар в Херсон и там са се подготвили. Започва жестока готовност, " е в този момент ги почват ". Затова там няма по какъв начин да се повтори същото.

Повтори се. Украинците пробиха и в Херсон. Днес Русия се изтегля от единствения регионален център, който взе в Украйна и с това пада целият им фронт на западния бряг на Днепър.

Какви ще са идващите обезверени опити на едни хора, скъсали всяка връзка с действителността и обезверено изпадащи във все по-дълбок когнитивен дисонанс да се създадат, че Русия не се проваля и излага в единственото нещо, с което към момента се гордееше - воденето на война?

Вече изобщо не става въпрос за това на кого симпатизирате. Бъдете си за Русия, не ви обезсърчавам. Вече е въпрос на обикновени аналитични качества и трезва оценка на протичащото се. На дарба човек да направи ретроспекция на досегашните си показа, източници на информация и прогнози. Вместо все по-дълбоко затъване в самозаблуда, яд и пожелателно мислене.

*Текстът е на интернационалният специалист и политически анализатор Кристиян Шкварек, заглавието е на редакцията
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР